cirsium rivulare atropurpureum   ©sevenhills©
Cirsium rivulare atropurpureum ©sevenhills©

Vaste Planten Links

Op deze pagina vindt u diverse Tuin links. Vaste planten, Rotsplanten, Siergrassen en Kruidenplanten en vele andere Tuin wetenswaardigheden.

Anemone in de herfst, dat is een September met Charme

Herfstanemone kleuren het najaar.

Bos en Burchtfair Oostvoorne

U bent tussen 10 -17 uur van harte welkom op de Hofwei en landgoed Mildenburg aan de Hoflaan te Oostvoorne.  De toegang is gratis. De Bos & Burchtfair Oostvoorne onderscheidt zich door de gemoedelijke ontspannen sfeer op een prachtige locatie en een groot aanbod van alle denkbare tuinartikelen. Ruim 90 exposanten bieden u behalve veel planten ook tuinmeubelen, tuindecoraties, tuinkunst, gereedschappen,zaden, kaas, jams, chutneys, demonstraties en proeverijen. U kunt deelnemen aan een rondleiding op de historische burcht van Oostvoorne, er wordt muziek gemaakt door verschillende groepen. Voor kinderen is er bloemschikken, schminken, chocolade versieren en een speurtocht. Lokale restaurants verzorgen de catering. Alle informatie kunt u vinden op: www.bosenburchtfair.nl of bel,  0181-484872

Brunnera

Op www.brunnera.nl vindt u Brunnera macrophylla, Jack Frost, Looking Glass, Hadspan Cream, Variegata

Foeniculum

Geranium

Kirengeshoma

Op www.kirengeshoma.eu vindt u Kirengeshoma palmata en Kirengeshoma koreana

Lithodora

Mooie Tuinen in België

Mooie tuinen bezoeken: Voor velen onder ons is de tuin het verlengde van de woning, een persoonlijk stukje natuur en vrijheid, een oase om te genieten, te onthaasten, te bewonderen. Maar tuin is ook meer het is een cultuurfenomeen, een tijdsgetuigenis, een statussymbool, een brug naar de vergane natuur en landschappen. In mooie www.tuinen.be laten we u kennis maken met bekende en minder bekende tuinen van België en omliggende landen. Net als de 17de en 18de eeuwse botanici kan u op ontdekkingstocht naar onbekende planten of varianten, naar composities van landschap, natuur en cultuur én hopelijk wordt u door de microbe verder aangestoken en zal u vele van de getoonde tuinen in de nabije toekomst ook in het echt gaan bezoeken!

Polemonium

Rudbeckia

Op www.rudbeckia.nl vindt u o.a. Rudbeckia fulgida Goldstorm,

Schizostylis

Sisyrinchium

Teucrium

Thymus

Tiarella

Op www.tiarella.nl vindt u Tiarella cordifolia, Tiarella cord. Oakleaf, Tiarella wherry,

Verbascum

Vernonia

Veronicastrum